Home

Achtergrond

Kamer wil niet vooruitlopen op opheffing ministerie LNV

Het kabinet hoeft niet met een voorstel te komen om de ministeries van LNV, Economische Zaken en Sociale Zaken samen te voegen tot een nieuw ministerie van Ondernemen en Werkgelegenheid.

Een motie van de VVD en D66 kreeg alleen steun van Rita Verdonk.

De PvdD stemde tegen de motie, omdat zij natuurbeleid en dierenwelzijn niet graag ondergebracht ziet in zo’n groot ministerie. Volgens VVD-Kamerlid Ton Elias, mede-indiener van de motie, zou dat een 'krachtig onderdeel' van het nieuwe ministerie kunnen vormen.

Elias vond de reactie van minister Maria van der Hoeven op zijn motie, dat zoiets geregeld wordt bij de kabinetsformatie, 'uitermate slap'. "En bij de kabinetsformatie zeggen ze dan weer dat er geen plan klaar ligt om ministeries samen te voegen. Aan dat ‘haasje-over' moet een einde komen.'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.