Home

Achtergrond 2 reacties

Kamer: ruimere vrijstelling successiebelasting

De fiscale vrijstelling bij bedrijfsopvolging gaat naar 100 procent voor de eerste 1 miljoen euro van de ondernemingswaarde, en 83 procent voor de waarde boven de 1 miljoen euro.

De Tweede kamer heeft daartoe vanmiddag een amendement van de coalitiepartijen Christenunie, CDA en PvdA aangenomen. Ook de gewijzigde Successiewet zelf werd met ruime meerderheid aangenomen.

Oppositiepartij VVD stemde tegen de wet. Een van de redenen was dat de liberalen de vrijstelling bij de bedrijfsopvolging niet ver genoeg vinden gaan. Kamerlid Johan Remkes pleitte voor volledige vrijstelling.

De huidige vrijstelling van successierecht bij bedrijfsopvolging ligt op 75 procent. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (financiën) wilde dat verhogen naar 90 procent voor alle bedrijven, maar de coalitiefracties wilden een onderscheid naar bedrijfsgrootte.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Geef de bedrijfsopvolger vrij baan in deze moeilijke tijd,er is moed voor nodig om een bedrijf over te nemen

 • no-profile-image

  Kuijpers

  Successie en schenkingsbelasting totaal afschaffen. Het is toch te zotte dat men 3x belasting betaalt over de verdiende centen.
  Eerst betaalt men inkomensbelasting, dan komt de vermogensbelasting om de hoek als je gaat sparen.
  Dood gaat iedereen, dus dan betaal "je" (je nabestaanden) ook nog eens belasting over dit geerfd vermogen.

  Bedrijfsoverdrachten moeten geheel vrijgesteld zijn. Je "krijgt" niet alleen een godsvermogen maar ook een flink aantal kopzorgen en verantwoordelijkheden erbij kado.

Of registreer je om te kunnen reageren.