Home

Achtergrond

Kamer: hulp jongere dichter bij huis

Kinderen met kleine problemen moeten veel dichter bij huis hulp kunnen vinden.

Zo kunnen ze sneller worden geholpen en hoeven ze niet bij een Bureau Jeugdzorg aan te kloppen. De jeugdzorg kan zich dan bezig gaan houden met de jongeren die zwaardere hulp in een instelling nodig hebben.

Dat is de eerste reactie van de Tweede Kamer op een evaluatie van de Wet op de Jeugdzorg die maandag is verschenen. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg ziet de Centra voor Jeugd en Gezin, die in steeds meer gemeenten verrijzen, als een soort huisarts die lichtere klachten verhelpt maar doorverwijst naar de jeugdzorg als er meer aan de hand is.

De beoordeling welke zorg er dan verder nodig is, zou door verschillende soorten hulpverleners gezamenlijk moeten gebeuren. Nu is het zo dat disciplines als jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg te veel langs elkaar heen werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.