Home

Achtergrond 2 reacties

Kaasverkopen Groupe Bel blijven op peil

De omzet van het Franse kaasbedrijf Groupe Bel, eigenaar van Leerdammer, is over de eerste negen maanden van dit jaar uitgekomen op 1,639 miljoen euro, vrijwel evenveel als een jaar eerder.

Dat is voor een deel te danken aan het vorig jaar overgenomen Boursin en andere acquisities. De vergelijkbare verkopen namen bij Groupe Bel met 1,5 procent af.

De verkopen van de merkkazen, waaronder ook Babybel en La Vache qui Rit, blijven op peil. De verkoop van Leerdammer kazen trok dit jaar zelfs heel aardig aan. Dit melden althans bronnen in de handel.

De verkopen waren zelfs dermate goed, dat Bel Leerdammer de plannen om leveranciersvereniging Parco van de hand te doen, maar even heeft geparkeerd. Sterker nog, het bedrijf had zelfs plannen ontwikkeld om nieuwe boeren bij te werven onder de potentiële uittreders bij FrieslandCampina, weten boeren in de Zuid-Hollandse waarden. De directie in Schoonrewoerd kreeg echter geen toestemming van Frankrijk om dit voornemen ten uitvoer te brengen.

De goede kaasverkopen bij de Groupe Bel konden echter een terugval bij industriële producten niet geheel compenseren. Verder heeft Groupe Bel de kosten verder gedrukt en veel aandacht en geld besteed aan reclame en marketing.

Het bedrijf meldt daarbij dat de zaken in een aantal Oost-Europese landen nog altijd onder druk staan door de crisis. Daar zullen dan ook verdere aanpassingsmaatregelen worden genomen. Al met al verwacht het kaasbedrijf echter toch dat de omzet en winst hoger uitkomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Evert, uit Barneveld. Het Moederbedrijf Groupe Bel, is nog voorzichtig en ik begrijp ook waarom. Uiteindelijk zal de verkoop voor het lopende jaar wel meevallen. Maar tot nu toe zijn bijna alle prognose's voor 2010, zeer voorzichtig gestemd. Dat is ook geen wonder als ge hoort dat de koopkracht zal verminderen!!!...

 • no-profile-image

  Evert

  Is het niet nu de tijd dat LEERDAMMER kiest voor wel of geen PARCO boeren?
  PARCO-boeren zijn geen speelbal!!!
  Wel plichten, maar geen blijvende rechten? Kom eens uit de kast.

Of registreer je om te kunnen reageren.