Home

Achtergrond

KWS

KWS Benelux, een volle dochter van het Duitse KWS Saat, is marktleider in Nederland voor suikerbieten- en maiszaad. Ook in Europa en wereldwijd is het 150 jaar oude KWS Saat toonaangevend op velerlei gebied, de suikerbieten voorop.

KWS richtte in 2008 een joint venture op met handelsmaatschappij Van Rijn voor de kweek, productie en verkoop van pootaardappelen.

Het bedrijf werkt samen met Monsanto en BASF bij de introductie van transgene suikerboeten in Europa. Afgelopen jaar deed KWS in twee Duitse deelstaten veldproeven met transgene bieten en toonde daarbij een hogere opbrengst aan. KWS hoopt op een spoedige toelating van de EU voor transgene bieten. De onderneming ging in 2008 een joint-venture aan met de Van Rijn Group. Dit gezamenlijk bedrijf: Van Rijn-KWS moet een toonaangevende speler worden in met name pootaardappelen.

Financieel

De omzet van KWS Saat steeg in 2009 naar 754 (van 717 miljoen euro),. De winst steeg van 78 naar 82,4 miljoen euro. KWS Benelux kent een omzet van circa 25
miljoen euro.

Adres

KWS Benelux
Einsteinstraat 33
3281 NJ Numansdorp

Website

KWS Benelux

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.