Home

Achtergrond

KNMI waarschuwt weer voor windstoten

Het KNMI zegt dat het maandagmiddag en -avond erg hard gaat waaien in het midden en zuiden van het land.

Het weerinstituut voorspelt zware windstoten tot 100 kilometer per uur. Lokaal zijn zeer zware windstoten mogelijk van meer dan 100 kilometer per uur. Vooral langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust kan het flink gaan spoken. Daar komt tijdelijk een windkracht 9 te staan.

De zwaarste windstoten worden verwacht tijdens buien, die vergezeld kunnen gaan met onweer. Niet alleen langs de kust gaat het flink waaien, ook landinwaarts is het weer onrustig, zelfs in Limburg en Noord-Brabant zijn zware windstoten mogelijk.

Het slechte weer hangt samen met een storing die maandag met bijzonder veel regen dwars over ons land trekt. In het noorden van het land waait het beduidend minder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.