Home

Achtergrond 3 reacties

KLM vervoert passagiers op plantenbrandstof

KLM gaat als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld een vlucht maken met passagiers aan boord van een toestel dat vliegt op biokerosine.

Dat maakt KLM bekend. ”Dit is een belangrijke stap op weg naar een emissievrije luchtvaart”, aldus president-directeur Peter Hartman van KLM.

Op 23 november gaat een Boeing 747 de lucht in waarvan een motor zal draaien op een mix van de biobrandstof Camelina en fossiele kerosine. De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft toestemming gegeven voor de vlucht met een beperkt aantal passagiers aan boord.
Camelina wordt gemaakt uit planten. KLM is ook nog bezig met de ontwikkeling van biobrandstof op basis van algen. ”We zullen voor het beste product kiezen”, zegt een woordvoerster daarover.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nuchtere boer

  vliegvakanties verbieden levert de meeste energie en milieuwinst op, maar ja liever het milieu verpesten dan niet kunnen meepraten over die verre vakantie

 • no-profile-image

  kan men geen bio-kerosine maken van melk, dan heeft de melkveehouder ook nog eens wat, mischien kan het dan uit om met de voerprijs tegen de ethanol industrie te concureren.!!!!

 • no-profile-image

  Leen

  Dan moet er weer een regenwoudje sneuvelen lijkt mij. 't Is maar wat je emissievrij noemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.