Home

Achtergrond

John Deere I-Steer komt van SBG

John Deere introduceert i-Steer. I-Steer is gps-aansturing van een schoffel of ploeg. Het is een samenwerkingsproduct van John Deere en het Nederlandse SBG in Middenmeer (N.-H)

John Deere had al i-Guide, waarbij de trekker iets uit het spoor gaat rijden zodat de machine achter de trekker met gps een rechte lijn volgt, maar veel telers hebben liever dat de machine zelf wordt gecorrigeerd. I-Steer is een samenwerkingsproduct van John Deere en het Nederlandse SBG in Middenmeer (N.-H). SBG levert de soft- en hardware exclusief aan John Deere. SBG levert ook zelf werktuigbesturingen, onder de naam SBGuidance sideshift en SBGuidance varioploegen.

Terminal

I-steer verschilt op punten met het originele systeem van SBG. De basis van John Deere is de eigen Greenstar 2600-terminal. Deze bevat echter niet de software voor aansturing van de ploeg, die zit in een aparte controllerbox op de ploeg of schoffel. De controllerbox wordt via Isobus verbonden met de terminal. De sensor op de ploeg, hydrauliek en controllerbox worden door John Deere via SBG geleverd.

SBG werkt met een eigen terminal, die zowel de stuurautomaat als de sideshift of ploeg aanstuurt, dus geen aparte controllerbox. I-Steer is te koop vanaf eind februari 2010. Prijzen zijn nog niet bekend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.