Home

Achtergrond 2 reacties

Japanse walvisjagers varen uit

De walvisvloot van Japan is donderdag uitgevaren.

Dat meldde de milieuorganisatie Greenpeace. Een aantal schepen vertrok in de ochtend uit de havens van Innoshima en Shiogama. De vissers varen richting de wateren bij Antarctica en willen daar in een periode van vijf maanden maximaal duizend walvissen om het leven brengen. Het Japanse visserijagentschap stelde dat vorig jaar 679 dwergvinvissen werden gedood, terwijl er vergunningen waren afgegeven voor de vangst van maximaal 935 van deze dieren. Daarnaast zou één gewone vinvis zijn gedood. Deze walvis kan 27 meter lang worden en is de op een na grootste diersoort ter wereld, na de blauwe vinvis.

De walvisjacht is uiterst omstreden. Japan stelt officieel dat sprake is van wetenschappelijk onderzoek, maar het is een publiek geheim dat het walvisvlees gretig aftrek vindt in Japanse restaurants. Milieuorganisaties spreken al decennia schande van de praktijken.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Moby Dick

    Zie hier...De menselijke soort is ook al in staat tot dit soort slachtpraktijken. Hier mag alles onder de noemer van Fauna beheer en die jappen onder de noemer van Research....

  • no-profile-image

    gert

    Tokyo heeft al 10.000 restaurants,hebben ze heel wat walvissen nodig

Of registreer je om te kunnen reageren.