Home

Achtergrond

Jan Bakker holding

Jan Bakker bouwde in korte tijd onder holding Bakker 't Loo Oldebroek een omvangrijk bedrijf op met een breed pallet van diensten. Van fourages, mest tot aardappelen, Bakker handelt erin.

Bakker springt in waar hij mogelijkheden ziet: zo is hij ook actief in transport gericht op weg- en waterbouw, zoals asfalt-, zand- en grindtransporten. Energie heeft ook zijn aandacht: hij verkoopt energieleverende producten voor biogasinstallaties en handelt in digestaat.

De agrarische inslag is echter de kern van het bedrijf. Naast de handel heeft Bakker sinds 1997 een akkerbouwbedrijf van 1100 hectare in Dronten, waar hoofdzakelijk aardappelen, suikerbieten, uien, granen en (energie)maïs worden geteeld.

In 2009 kocht Bakker twee melkveebedrijven in Flevoland, die hij heeft samengevoegd.

Bakker lanceerde in 2008 een uiencollectief, waarmee hij uit onvrede over de negatieve prijsspiraal het overschot op de markt wilde opkopen. Bakker staakte het initiatief omdat het volume aangemelde uien te laag was.

Financieel

Jan Bakker realiseert een jaaromzet van circa 36 miljoen euro.

Adres

Jan Bakker Beheer
Zuiderzeestraatweg 245
8096 BK Oldebroek

Website

Jan Bakker

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.