Home

Achtergrond

Inspectie opent jacht op afslankhormoon

Artsen en apothekers die het hormoon HCG aan mensen geven om af te vallen, zullen worden aangeklaagd bij de tuchtrechter.

Een inspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), Josée Hansen, heeft dat zaterdagavond gezegd. Ze deed haar uitpraken in het televisieprogramma Kassa.

Volgens Kassa komt het steeds vaker voor dat het hormoon in afslankklinieken wordt gebruikt. Artsen schrijven het middel voor en apothekers leveren het, terwijl het middel helemaal niet is bedoeld om af te vallen. De artsen en apothekers handelen daarmee illegaal, zegt de IGZ.

Het hormoon is eigenlijk bestemd voor vrouwen die niet zwanger kunnen worden omdat ze een onregelmatige eisprong hebben. Het wordt beschikbaar gesteld door zwangere vrouwen die andere vrouwen willen helpen zwanger te worden. Het hormoon wordt uit hun urine gehaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.