Home

Achtergrond

Innoseeds

Innoseeds produceert, veredelt en verkoopt graszaden en zaden van groenbemesters en mais. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf kwam via de aankoop van Cebeco Seeds in 2002 in handen van het Deense DLF-Trifolium. In 2006 werden de graszaadactiviteiten van Advanta aan Innoseeds toegevoegd.

Innoseeds kondigt aan dat arealen in belangrijke sectoren voor het bedrijf flink af gaan nemen. Zo daalt het areaal graszaad volgend jaar volgens Innoseeds 25 tot 30 procent door de tegenvallende afzet en voorspelt Innoseeds dat het Nederlandse maisareaal afneemt van 240.000 naar 230.000 hectare.

Financieel

De omzet van Innoseeds ligt rond de 60 miljoen euro. Moederconcern DLF-Trifolium boekte in 2009 omzet van 269 miljoen, ruim 30 miljoen minder dan de recordomzet in 2008 van 302 miljoen euro. Het resultaat daalde licht naar 4,2 miljoen euro.

Adres

Innoseeds
Dijkwelsestraat 70
4421 AJ Kapelle

Website

Innoseeds

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.