Home

Achtergrond

Industrie en dienstensector eurozone groeien

De Europese industrie en dienstensector zijn deze maand verder gegroeid.

Dat blijkt uit de maandelijkse inkoopmanagersindices van het Britse onderzoeksbureau Markit. De cijfers werden maandag gepubliceerd. De index voor de dienstensector steeg van 52,6 in oktober naar 53,2 in november. De index voor de productiesector steeg van 50,7 naar 51. Een stand boven de 50 duidt op groei, een stand onder de 50 op krimp.

De samengestelde index noteerde een stand van 53,7. Dit was het hoogste niveau van de index in twee jaar tijd. Markit-hoofdeconoom Chris Williamson was positief over de cijfers. "Dit suggereert dat de eurozone verder, in een robuust tempo, is geëxpandeerd en geeft de hoop dat de economische groei in de laatste drie maanden van het jaar hoger kan zijn dan de 0,4 procent in het derde kwartaal.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.