Home

Achtergrond

In 2009 geen hectare verkocht van tuinbouwgebied Bergerden

In 2009 is geen hectare verkocht van het Gelderse tuinbouwgebied Bergerden.

Dat meldt projectleider Thijs Zee van de gemeente Lingewaard. Volgend jaar verwacht Zee 8 tot 10 hectare te verkopen.

Volgens Zee gooit de recessie roet in het eten. "We hadden de doelstelling van 2003 tot 2012 netto 215 hectare te verkopen. Tot 2007 liep het plan op schema." In 2008 wist Zee ook maar 4 hectare weg te zetten. In totaal is nu 105 hectare verkocht.

"Nu praten tuinders wel, maar stellen ze een beslissing uit. De verkoop stagneert, maar de situatie is allesbehalve dramatisch. De provincie, de gemeenten Lingewaard en Nijmegen, en de Rabobank spreken in gesprekken met ons hun vertrouwen in het project uit."

Of registreer je om te kunnen reageren.