Home

Achtergrond 2 reacties

Illegale slachters offerfeest aangehouden

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw heeft vrijdag op twee plaatsen in Gelderland mensen aangehouden die illegaal schapen hadden geslacht voor het offerfeest. Dat maakte een voorlichter van de AID vandaag bekend.

Op een boerderij in Vuren trof de inspectiedienst twee voertuigen aan met daarin twaalf karkassen van illegaal geslachte schapen. De boer en de twee bestuurders van de auto's werden aangehouden. Achter een woonhuis in Culemborg hield de AID een verdachte aan die een levend en een dood schaap in zijn schuur had opgeborgen.

Vrijdag begon het driedaagse islamitische offerfeest. Traditioneel wordt op de eerste dag van het feest een schaap of een geit geslacht. Dit is echter alleen toegestaan in slachthuizen. De AID had eerder bekendgemaakt extra alert te zijn op illegaal slachten in bijvoorbeeld boerderijen en woningen. ,,We hopen dat dat preventief heeft gewerkt'', zei de voorlichter.

De laatste jaren verrichte de AID nauwelijks arrestaties rond het offerfeest. Moslims lijken zich goed te houden aan de regels die gelden voor de rituele slachting. Op een enkeling na laten zij hun dieren zoals het hoort slachten in aangewezen slachthuizen, aldus de dienst.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    pieter

    <>

  • no-profile-image

    piet

    en terecht

Of registreer je om te kunnen reageren.