Home

Achtergrond

IMF voorziet lichte groei economie Nederland

De Nederlandse economie zal volgend jaar dankzij het herstel van de wereldeconomie weer licht groeien.

De gevolgen van de recessie zullen echter nog jaren voelbaar zijn. Dat stelden onderzoekers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag.

In de voorlopige conclusies van hun onderzoek naar de Nederlandse economie stellen de onderzoekers dat de economische groei de komende jaren niet groot genoeg zal zijn om de gevolgen van de crisis te compenseren. Forse bezuinigingen en andere hervormingen zullen dan ook noodzakelijk zijn om het overheidstekort weer terug te dringen.

Het IMF verwacht dat de Nederlandse economie volgend jaar met 0,75 procent groeit. De stijging van de werkloosheid blijft volgens de onderzoekers binnen de perken. Zij verwachten een stijging tot ongeveer 6 procent van de beroepsbevolking. Dat is aanzienlijk positiever dan het Centraal Planbureau (CPB), dat uitgaat van een toename tot 8 procent van de beroepsbevolking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.