Home

Achtergrond 2 reacties

IGC: wereld oogst meer graan dan gedacht

De wereld oogst dit seizoen 1.760 miljoen ton graan. Dat is 33 miljoen ton minder dan het record van vorig seizoen.

Dat meldt de International Grains Council (IGC) in de laatste oogstprognose van de wereldproductie aan graan. De IGC heeft de oogstprognoses voortdurend verhoogd sinds 1 juli, het begin van graanseizoen 2009/2010. Toen ging de IGC nog uit van een wereldproductie van 1.715 miljoen ton graan, waaronder 652 miljoen ton tarwe. De wereldgraanoogst valt echter 2,6 procent hoger uit dan eerder verwacht. De prognose van de tarweoogst is sinsdien met 2,3 procent verhoogd.

Het tarweverbruik neemt wereldwijd toe van 640 miljoen ton vorig seizoen naar 643 miljoen ton dit jaar. Er wordt minder tarwe verwerkt in veevoer, maar er gaat meer tarwe naar de zetmeel- en voedingsmiddelenindustrie. Maar omdat de productie voor het tweede jaar groter is dan het verbruik, nemen de tarwevoorraden wereldwijd toe van 165 miljoen ton vorig seizoen naar 188 miljoen ton aan het eind van dit seizoen op 30 juni 2010, stelt het IGC.

De wereld verbruikt veel meer mais dan vorig seizoen. Het IGC schrijft dat toe aan de toenemende vraag naar mais voor de verwerking tot bioethanol. Bovendien stappen veel voedingsmiddelenfabrikanten af van de dure suiker en verwerken maisfructose in hun producten.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boer

    knap hoor dat ze dat nu al weten zijn ze soms helderzient het is gewoon het beinvloeden van de markt!!!

  • no-profile-image

    arm

    Jawel ze willen de graanprijs weer drukken. De akkerbouwer mag niet teveel ofwel liever niets verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.