Home

Achtergrond

ICL: boeren kopen weer meer kunstmest

Boeren beginnen wereldwijd weer kunstmest aan te kopen.

Dat meldt de Israëlische kunstmestproducent ICL, één van de grootste spelers in Europa, bij de presentatie van haar kwartaalcijfers.

ICL, dat ook in de Amsterdamse haven kunstmest produceert, boekte over de periode van juli tot en met september 186,6 miljoen euro winst, 75 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Waar volumes gelijk bleven, daalde de prijs.

De verkoop van kunstmest op basis van kaliumcarbonaat daalden 57 procent in waarde, tot 164 miljoen euro, In volume daalde de verkoop 22 procent tot 979.000 ton. De firma ziet met name een toenemende vraag in Brazilië.

Verkopen daalden met 38 procent tot een waarde van 902 miljoen euro, wat overigens inclusief niet-agro chemicaliën is.

Of registreer je om te kunnen reageren.