Home

Achtergrond

Hulp voor zwaardvis

De zwaardvis, een van de kwetsbaarste vissoorten van de Middellandse Zee, kan betere bescherming verwachten.

De Europese Commissie heeft donderdag voorgesteld een jaarlijks visverbod voor de maanden oktober en november te verlengen met twee jaar. Ook komen er maatregelen tegen bijvangst: de zwaardvis kan dan niet terechtkomen in netten van vissers die eigenlijk andere soorten willen vangen.

"De laatste tijd sterven er veel zwaardvissen, door zowel commerciële vangst als door incidentele vangsten door andere vissers'', aldus de Europese Commissie, die de soort beschouwt als een van de meest bedreigde en symbolische soorten van de Middellandse Zee.

Zwaardvissen kunnen tot 4,5 meter uitgroeien en 650 kilo zwaar worden. Ze worden veel gevangen omdat ze wereldwijd populair zijn in restaurants.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.