Home

Achtergrond 1 reactie

Hulp bij remigratie alleen voor 1e generatie

Alleen migranten die zelf naar ons land zijn gekomen, kunnen in de toekomst nog steun krijgen bij remigratie naar het oude vaderland.

Dat heeft het kabinet vandaag besloten. Ze moeten dan wel minstens een jaar in een uitzichtsloze uitkeringssituatie zitten. De minimumleeftijd voor een maandelijkse uitkering elders gaat van 45 naar 55 jaar.

De tweede generatie, bestaande uit de kinderen van de komers, heeft veelal meer binding met Nederland en minder met het oorspronkelijke land van hun ouders. Bovendien zijn ze vaak te jong om af te schrijven voor de arbeidsmarkt, oordeelt het kabinet.

In 2008 gingen nog ruim duizend mensen met steun van de overheid terug naar het land van oorsprong. Daarvan kregen er een kleine 700 een maandelijkse uitkering. Om voor een maandelijkse uitkering in aanmerking te komen, moeten de migranten voortaan ook minstens acht jaar legaal in ons land hebben gebivakkeerd. Nu geldt nog een termijn van drie jaar.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    zeyna

    ook maar hoe kan dat in een dag gelijk een wet verandert,eigenlijk ka\binet moet tijd geven,een wet vanaf 6 manden en maximum in 1 jaar kan veranderen,waarom andere wetten verandert niet gelijk,waarom remigratiewet die inhoud die allogtonen,ik vind raar,want heel snel beslissing.

Of registreer je om te kunnen reageren.