Home

Achtergrond

Huizinga wil ov-tarieven niet bepalen

Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) weigert de regie over de ov-chipkaart naar zich toe te trekken vanwege klachten over een wildgroei aan tarieven.

De provincies, de stadsregio's en de openbaarvervoerbedrijven moeten volgens haar de problemen over met name het opstaptarief regelen. "Ik ga ervan uit dat zij er met elkaar uitkomen'', zei Huizinga donderdag in de Tweede Kamer bij het debat over de verkeersbegroting 2010.

Daarmee kreeg Kamerlid Lia Roefs van regeringspartij PvdA nul op het rekest. Roefs wil de verantwoordelijkheid om de tarieven in het openbaar vervoer te bepalen, weghalen bij de lagere overheden en de vervoerders. Zij drong erop aan om met name de NS aan haar jasje te trekken. Overstappende treinreizigers, op trajecten waar de NS samen met commerciële vervoerders als Veolia de reis verzorgt, zijn volgens haar de dupe omdat zij twee keer het opstaptarief betalen.

Maar volgens Huizinga kost een oplossing weliswaar tijd omdat de partijen "over hun schaduw'' moeten heenspringen. "Maar zij hebben me tot nu toe niet teleurgesteld.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.