Home

Achtergrond

Honderden gered na overstromingen Engeland

Hulpverleners hebben circa tweehonderd mensen gered uit de na zware regenval ondergelopen stad Cockermouth in het noordwesten van Engeland.

Ook delen van Wales en Schotland kampen met wateroverlast.

De BBC meldde vandaag op gezag van de politie dat het water in sommige delen van het centrum van Cockermouth 2,5 meter hoog staat. De Britse luchtmacht RAF zette helikopters in om inwoners uit Cockermouth te halen.

Cockermouth ligt in het graafschap Cumbria. Ook andere delen van het graafschap zijn ondergelopen. In Workington wordt een politiagent vermist nadat een brug het door de kracht van het wassende water had begeven.

In 24 uur tijd viel op sommige plaatsen 17 centimeter water. Hoofdwegen zijn ondergelopen en scholen zijn gesloten. ,,Ik woon hier nu vijftien jaar en heb nog nooit zoiets gezien, aldus hoteleigenaar John Carlin uit Cockermouth.

In Cumbria en in delen van Schotland en Wales zijn tientallen wegen gesloten. Bovendien is het treinverkeer ernstig ontregeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.