Home

Achtergrond

Hittegolf treft zuidoosten Australië

Het zuidoosten van Australië gaat gebukt onder een hittegolf. Het is er nog nooit zo warm geweest in deze tijd van het jaar.

Dat meldt de Wereld Meteorologische Organisatie, de afdeling van de VN die zich bezighoudt met het weer. In het noordwesten van de staat New South Wales was het onlangs bijna 47 graden Celsius. Het oude record stond sinds november 1944, toen het kwik 46 graden bereikte. In de miljoenenstad Adelaide was het acht novemberdagen achter elkaar meer dan 35 graden. Het oude record voor november stond op vier achtereenvolgende dagen boven deze grens.

Een bijkomend probleem is dat het niet koud wordt in het gebied. Enkele dagen geleden werd op het vliegveld van het plaatsje White Cliffs midden in de nacht nog een temperatuur van 33,3 graden gemeten. Nog nooit lag de minimumtemperatuur er in november, aan het begin van de Australische zomer, zo hoog.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.