Home

Achtergrond 8 reacties

Hertenjacht weer geopend op Terschelling

Jagers mogen op Terschelling weer schieten op de herten die er rond lopen.

Dat heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vandaag gezegd.

Vorig jaar werd er bij wijze van grap een aantal herten uitgezet op Terschelling terwijl die daar van nature niet voorkomen. Het afschieten van de herten, waar LNV eerder dit jaar toestemming voor gaf, was vanwege het broedseizoen tijdelijk niet mogelijk omdat de vogels daardoor verstoord konden worden. Nu het broedseizoen voorbij is, mogen de jagers de jacht op de illegale herten weer hervatten. Volgens het ministerie gaat het nog om zo'n drie herten. Eerder werden al negen herten geschoten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wat kunnen die herten eigenlijk voor kwaad op een eiland als Terschelling? Eieren of vogels eten ze niet, ze zijn geen concurrenten van haas of konijn en ze passen beter in het landschap dan Schotse koeien en Poolse paarden. Voordat ze buksmatig worden 'verwijderd' zou ik dus heel graag weten hoe hun DNA-FINGERPRINT eruit ziet. Want ze kunnen natuurlijk maar zo vanuit Flevoland via Marker- en IJsselmeer naar Kornwerderzand gezwommen zijn, waar ze mét het spuiwater uitgeslagen werden. Lijkt mij een aannnemijke hypothese. Eerst dus maar het DNA identificeren en dan wellicht een knallende publicatie in Science! En dan pas schieten!! If ever!

 • no-profile-image

  zo

  Daalt het imago van de prins niet enorm door zijn jacht activiteiten????????? opa kon dat veel beter camoufleren of niet?????????????

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Straks komt SBB natuurlijk met de openbaring dat het op Vleiland ook om een grap ging!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het zou de eerste BOK niet zijn die de PRINS schoot!

 • no-profile-image

  reintje

  ook nog een vos op Vlieland,de jagers kunnen niet gemist worden,met die herten wordt het weer een goede kerst

 • no-profile-image

  zwalker

  Moeten wij geloven dat er 12 herten 'bij wijze van grap' op Terschelling zijn uitgezet? Beetje dure grap dunkt mij. En WIE heeft die negen dieren eigenlijk afgeschoten. En WIE gaat de drie dieren die er nog lopen ook nog afknallen? Dat moet Verburg dan maar ingevolge de Wet Openbaarheid Bestuur bekend maken. Initialen zijn ook voldoende! Het gaat maar om de duidelijkheid.

 • no-profile-image

  Happy

  Hey zwalker, ik wil ze best wel neerkanllen hoor Initialen zijn HB

 • no-profile-image

  zo

  Komt de prins met zijn gemalin ook herten schieten???????? Zij hebben tenslotte voldoende ervaring !!!!!!!! Geen prinsjesdag maar hertjesdag................

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.