Home

Achtergrond

Herfstbloeiende gladiool is mooie aanwinst

Het is helaas een zeldzame verschijning in de herfsttuin, maar toch kan van Gladiolus carmineus gezegd worden dat deze herfstbloeiende gladiool een aanwinst voor de tuin is.

Cees Breed zette dit product in de keuringszaal. Prachtig roze/rode bloemen met een mooi getekende keel, op een korte steel en met een stevig gewas. Overigens ontwikkelt dit product eerst de groei van de steel plus bloemknop en pas daarna wordt er energie gestoken in het ontwikkelen van het blad.

Breed showt tevens de witte Nerine flexuosa alba, de kleinbloemige roze Nerine undulata en een pot met prachtig bloeiende Ipheion sessile. In de maandnovember is er in de keuringszaal, zoals gebruikelijk, weinig kleur te bekennen, doch de producten die er staan zijn alleszins de moeite waard om te bekijken. Waaronder de nog altijd goed florerende’inzending Astilbes van Wijnhout-Komen en de bespresentaties van diverse producten en dito inzenders.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.