Home

Achtergrond

Herfstbloeiende Iris een verrassing

In zachte winters kan Iris unguicularis vroeg in bloei komen.

Maar dat deze vaste plant in de late herfst al in de tuin tot bloei komt, mag verrassend worden genoemd. Cees Breed bracht het bloeiend product vanuit de tuin naar de keuringszaal. Een ietwat fletse, bloem met een mooie tekening op de lip. De oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied afkomstig Iris groeit en bloeit ook onder Hollandse omstandigheden prima.

Breed toont tevens een ferme pot met de roze Nerine 'Hera' en de typische bloeiwijze van Massonia echinata, waarvan de bloeiwijze zich diep tussen de bladeren openbaart. Eveneens indrukwekkend is de pot Oxalis versicolor. Th. J. de Groot zette de mooie witte Heamanthus deformis in de keuringszaal en L. van Delft een pot met werkelijk grandioos bloeiende Scila lingulata. Prachtige kleine blauwe bloemtrosjes op een schitterend gewas.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.