Home

Achtergrond

Hendrix Genetics

Het fokkerijbedrijf Hendrix Genetics is grotendeels gevormd in 2005, toen Antoon van den Berg en Thijs Hendrix het 50 procentsbelang van Nutreco in Hendrix Poultry Breeders overnamen en dat onderbrachten in Hendrix Genetics.

In 2005 werd ook ISA (fokkerij leghennen) gekocht en in Hendrix Genetics gebracht, in 2007 gevolgd door de overname van Euribrid (Nutreco). De volgende stap was intensieve samenwerking met Cobb-Vantress in de VS, door de verkoop van Hybro aan de Amerikanen.

Het huidige bedrijf valt uiteen in de divisies ISA (leghennen), Hybrid (kalkoenen), Hypor (Varkens) en SFPA (pluimveedistributie).

Hendrix nam in 2009 het meerderheidsbelang van Nutreco in het Tsjechische bedrijf Integra (leghennen) over en ook de Britse distributeur van leghennen Joice and Hill Poultry kwam volledig in handen van Hendrix Genetics.

Financieel

De omzet van Hendrix Genetics bedroeg in 2008 131 miljoen euro, het netto resultaat kwam uit op 3,3 miljoen euro.

Adres

Hendrixs Genetics
Spoorstraat 69
5830 AC Boxmeer

Website

Hendrix Genetics

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.