Home

Achtergrond

Helft verpleegkundigen laat zich inenten

Nog niet de helft van alle verpleegkundigen (44 procent) laat zich volgens de website van Nursing inenten tegen de Mexicaanse griep.

De website zwengelde eerder een discussie over de voors en tegens van de vaccinatie aan. Een kwart van de verpleegkundigen blijft twijfelen. Eerder gaf slechts 27 procent van de verpleegkundigen bij Nursing aan dat ze de griepprik wilden hebben. "Het lijkt erop dat de mening is veranderd. Mogelijk dat de gevaren van de Mexicaanse griep langzaam doordringen'', stelde een woordvoerster van het platform voor verpleging en verzorging vrijdag.

De deelnemers aan de enquête staan nu niet afwijzend tegenover de vaccinatie, omdat zij hun patiënten en familieleden niet willen besmetten. Ook hebben ze geen zin om zelf ziek te worden. De verpleegkundigen die zich niet willen laten inenten, twijfelen of het vaccin wel voldoende getest en dus veilig is. "Hieraan gerelateerd vinden ze het moeilijk de bijwerkingen te overzien, ook op de lange termijn'', aldus de woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.