Home

Achtergrond 5 reacties

Helft Nederlanders voor kilometerheffing

Ongeveer de helft van de Nederlanders (53 procent) is voor de invoering van een prijs voor elke in een auto gereden kilometer.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, die hij zondag gepubliceerd heeft. De steun is het grootst onder kiezers van GroenLinks (98 procent), maar ook nog iets meer dan een op de vijf PVV-aanhangers (21 procent) staat erachter.

Een meerderheid heeft wel twijfels over het effect van de invoering. Slechts een kwart denkt dat de files ook echt zullen verminderen. Twee derde denkt dat de meeste automobilisten meer gaan betalen. Ruim driekwart (77 procent) verwacht dat de kilometerheffing later ingevoerd zal worden dan is aangekondigd. Het kabinet wil vanaf 2012 met de nieuwe maatregel beginnen.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Jarenlang onder een vorm van verborgen indoctrinatie leven maakt mensen minder weerbaar en steeds volgzamer,zie de griepprik ,aow,etc als makke schapen doen we wat gevraagd wordt!!!!!

 • no-profile-image

  dennis

  weer van dat omslachtig gedoe en 53 % lopen er weer achteraan oke voor vrachtwagen kan ik het me nog een beetje in denken maar voor auto's!!!?

 • no-profile-image

  Leen

  Dit is wel het kabinet van normen en waarden Albert.

 • no-profile-image

  domme albert

  De onnozele burger die ZELF om een extra belasting vraagt en dat voor een systeem waar zelfs John de Mol's Big brother kinderspel bij was. In de DDR is ook een volk veertig jaar lang besodemieterd onder het mom van "Normen en waarden".

 • no-profile-image

  domme albert

  Wat kunnen er toch veel onnozelaars in een land wonen!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.