Home

Achtergrond

Heemskerk wil aandacht voor digitale analfabeten

Nederland heeft een dynamische telecommarkt. Die conclusie trekt staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) vandaag op basis van de laatste kwartaalcijfers van TNO.

Hoewel ons land volgens Heemskerk een proeftuin is voor nieuwe producten en diensten, vindt hij wel dat de vaardigheden van mensen nog beter kunnen, net als de elektronische dienstverlening door de overheid.

Heemskerk wijst erop dat schattingen aangeven dat de ontwikkelingen te snel gaan voor een op de tien Nederlanders. Volgens hem zijn 1,6 miljoen mensen onvoldoende internetvaardig en daarmee digitaal analfabeet. En dat zorgt in een samenleving waarin internet steeds belangrijker wordt voor maatschappelijke obstakels. "Ze maken niet of nauwelijks gebruik van e-mail, gebruiken geen internetsites om te solliciteren en communiceren nauwelijks digitaal met overheidsinstellingen. Zij lopen zo veel voordelen mis''.

Hij denkt dat het programma Digivaardig en Digibewust hierbij kan helpen. Vanuit dit programma start donderdag een speciaal Internet Boot Camp dat mensen die regelmatig verdwalen bij een zoektocht op internet helpt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.