Home

Achtergrond

Heemskerk naar top Wereldhandelsorganisatie

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken is van vandaag tot en met woensdag in het Zwitserse Genève bij een top van de Wereldhandelsorganisatie WTO.

De organisatie is voor Nederland als groot handelsland en met zijn open economie van groot belang.

De top zal onder meer gaan over het functioneren van het wereldhandelssysteem en van de WTO zelf als instelling. Ook wordt er gepraat over hoe de WTO kan bijdragen aan het oplossen van de internationale economische crisis.

De ministeriële conferenties van de WTO vinden eens in de twee jaar plaats. De landen praten in het formele deel van de bijeenkomst niet over de zogeheten Doha-ronde, de onderhandelingsronde die ten doel heeft handelsbarrières verder op te heffen en de wereldhandel vrijer te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.