Home

Achtergrond 1 reactie

Harde wind laat Fort Europa op grondvesten trillen

Het Fort Europa van de Dutch Dairy Board (DDB) in het Friese Oldeholtwolde dreigt om te vallen. Door de harde wind van de laatste dagen is een gat in de voorste muren geblazen en staan de torens scheef.

Als de wind gaat liggen, wat de komende dagen niet verwacht wordt, komt een hoogwerker de strobalen weer rechtleggen. Een woordvoerder van de DDB verwacht dat het fort stand houdt in de harde wind. ”De torens zijn allemaal goed vastgezet en de rest staat als een huis. Als er iets valt, is het een torentje en dat is snel weer op te bouwen.” Het fort werd begin vorige maand gebouwd door de DDB en symboliseert het verzet van de DDB-melkveehouders tegen de lage melkprijzen. Het was de bedoeling dat het fort een paar weken zou blijven staan, maar voorlopig wordt het nog niet afgebroken.
Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    herkauwer

    Zo heel erg solide bouwt de DDB dus nou ook weer niet aan haar toekomst!

Of registreer je om te kunnen reageren.