Home

Achtergrond

Haluco

Haluco is actief in de afzet en distributie van groente en fruit. Sinds 2008 heeft het Ierse Total Produce (ex-Fyffes) een meerderheidsbelang (60 procent) in Haluco. De telerscoöperatie Best Growers Benelux regelt de afzet via Haluco.

Total Produce breidt naast de investeringen in Haluco en Nedalpac verder uit in Nederland. In 2009 kocht het Ierse bedrijf 50 procent van de aandelen in handelsbedrijf ASF Holland uit Venlo en werd Vevici Fruit (bedrijf ex-Citronasdirectie) ingelijfd.

Financieel

Haluco draagt met het eveneens overgenomen Nedalpac volgens Total Produce jaarlijks 275 miljoen (en een winst van rondom 5 miljoen euro) bij aan de omzet van de grootaandeelhouder, die zelf in 2009 een omzet 2,43 miljard euro en een bruto winst van 28,4 miljoen euro.

Adres

Haluco Beheer B.V.
Klappolder 224
2665 MR Bleiswijk

Website

Haluco

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.