Home

Achtergrond 4 reacties

Hal vol trekkers en machines

Bijna dertig mechanisatiebedrijven uit het noorden en oosten van het land nemen trekkers, werktuigen, heftrucks en hakselaars mee naar de A&L vakdagen in Hardenberg.

Voor het eerst organiseert de Evenementenhal samen met mechanisatiebedrijven daar een handelsplein voor gebruikte trekkers en werktuigen. Naar schatting 50 tot 60 trekkers, zo’n 50 heftrucks, diverse hakselaars, werktuigen, quads, terreinwagens en gereedschappen zijn er te vinden. Het zijn vooral jonge gebruikte trekkers en werktuigen of demo's. "De mechanisatiebedrijven nemen het beste mee wat ze in huis hebben", zegt organisator Henk Kelder.

Hiervoor wordt meer dan 4.000 vierkante meter ingericht. Volgens Kelder groeit de belangstelling voor tweedehands trekkers en werktuigen. Logisch, de sector staat onder druk, zegt Kelder. Als een trekker of machine moet worden vervangen, komt een gebruikte machine nu eerder in beeld dan een nieuwe.

Op internet is veel te vinden, maar vaak moet daarvoor ver en naar meerdere leveranciers worden gereden. Op de beurs zijn in korte tijd veel goede trekkers en werktuigen te bekijken.

Mechanisatiebedrijf Jan de Winkel uit Brummen is een van de bedrijven die met machines, zoals hakselaars, naar de beurs gaat. De Winkel ruimt op in verband met nieuwbouw. Daarom lanceert de firma dinsdag ook een speciale website BelJan.nl.

Foto

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Noek

  Tja, ook een manier om de beursvloer vol te krijgen...

 • no-profile-image

  G

  Waar en in welke evenementenhal wordt de gebruikte landbouwwerktuigenbeurs gehouden

 • no-profile-image

  harry

  zeker met zo'n hakselaar krijg je de hal snel vol.
  moest natuurlijk ook wel want de meeste mechanisatie bedrijven in de omgeving Hardenberg staan er helemaal niet. zij laten zich geen poot meer uittrekken door van de Most. de bezoekers zijn het grootste gedeelte alleen maar opa's en oma's met de kleinkinderen en het gaat alleen maar om het eten. Wij gaan in iedergeval naar Landbouwwerktuigenbeurs 2009 in Leeuwarden en deze vindt plaats van 14 t/m 17 december

 • no-profile-image

  arie

  in hardenberg, dat staat er ook wel bij

Of registreer je om te kunnen reageren.