Home

Achtergrond 2 reacties

HAS Den Bosch onderzoekt mogelijkheid voerinstituut

Onder veevoerbedrijven en hun leveranciers van machines, additieven en dergelijke bestaat de behoefte om te komen tot een onderzoeksfaciliteit voor productinnovatie.

Die conclusie trekt HAS Kennistransfer, een onderdeel van HAS Den Bosch uit een verkennend marktonderzoek. Vorig jaar onderzochten de bedrijven Dinnissen Process Technology, mengvoerbedrijf Vitelia, Imtech Food & Feed en HAS Den Bosch of de ontwikkeling van het zogenoemde Feed Design Living Lab haalbaar is. De genoemde bedrijven ontwikkelden enkele jaren geleden de Magicon-veevoerproductielijn van Vitelia.

Ondernemingen en kennisinstituten zouden in de op te zetten onderzoeksinstelling mogelijkheden moeten krijgen om innovatief en productontwikkelingsonderzoek te doen in de veevoeding. Het nieuwe instituut zou moeten beschikken over een proefkeuken, testfaciliteiten, sensor- en meettechnologie en trainings- en opleidingsfaciliteiten.

HAS Kennistransfer deed zijn marktonderzoek middels een enquête onder 300 bedrijven en belanghebbenden in Nederland en België. 15 procent van de benaderde bedrijven heeft gereageerd. Ook zijn er diepte-interviews gehouden. Uit de resultaten blijkt dat de innovatie binnen veevoerbedrijven vooral is gericht op de kostprijs.

De komende periode gaat HAS Kennistransfer met een aantal projecten kijken wat het op te zetten instituut moet onderzoeken. Adviseur Tim van Schaik van Kennistransfer acht de kans groot dat het instituut er zal komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Eerst een melkveeacademie ,nu een voerinstituut

 • no-profile-image

  K.i.s.s.

  Zal tijd worden, want alle zogenaamde nieuwtjes of innovaties komen toch al steeds uit het buitenland. We zijn al lang
  in gehaald op vele gebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.