Home

Achtergrond 2 reacties

Grotere rol arme landen bij hongerbestrijding

De 192 lidstaten van de Wereldvoedselorganisatie FAO in Rome vinden dat ontwikkelingslanden meer eigen verantwoordelijkheid moeten nemen bij de hongerbestrijding.

Dat staat in de verklaring die maandag op de Internationale Voedseltop wordt aangenomen. "In Ethiopië wonen nu ook rijke mensen. Dan mogen we hen ook aanspreken op hun verantwoording'', zei Agnes Van Ardenne, de Nederlandse permanente vertegenwoordiger bij de FAO, vandaag.

Ook moet meer worden samengewerkt tussen lokale en internationale organisaties en moet de besteding van de 20 miljard euro die door de G8-top is beloofd, streng gecontroleerd worden. De FAO moet daarom ook efficiënter gaan werken. Nederland hoopt dat Ronald Elkhuizen daar een bijdrage aan gaat leveren. Hij is kandidaat voor de Commissie Financiën van de FAO, die op 25 november wordt gekozen.

"Deze voedseltop krijgt misschien minder media-aandacht dan vorige bijeenkomsten, maar honger, ondervoeding en voedselveiligheid hebben nog nooit zo hoog op de internationale agenda gestaan'', aldus Van Ardenne. "Het bewustzijn dat er iets moet gebeuren is groeiende.''

Nederland wordt op de voedseltop vertegenwoordigd door minister Gerda Verburg van Landbouw.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    De arme landen hebben andere prioriteiten ze hebben meestal wel geld voor wapens en luxe auto,s voor de ministers,als het westen maar voor voedsel en medische hulp zorgt komt het wel goed

  • no-profile-image

    jan

    In de arme landen heb je vaak wel een snelle bevolkingsgroei,armoe en grote gezinnen gaan vaak samen,er zal ook een soort geboorteregulering moeten komen,anders is het dweilen met de kraan aan

Of registreer je om te kunnen reageren.