Home

Achtergrond

Grote tulpenaanvoer drukt prijzen

De grote aanvoer van tulpen op de bloemenveiling heeft de prijzen gedrukt.

De aanvoer was met bijna 4 cent 50 procent meer dan vorige week. De €0,16 gemiddeld die op dit moment wordt betaald is voor veel tulpenkwekers te weinig voor een rendabele bedrijfsvoering.

De kwaliteit van de producten is goed. Verreweg de meeste aangevoerde partijen staan volgens de steekproeven minimaal 7 dagen en doen niet of nauwelijks onder voor de tulpen in het hoogseizoen. Blijkbaar is de professionaliteit van de preparatiemethoden en het teeltmanagement bij de overgebleven vroege aanvoerders goed op orde. Dat kan de vraag in ieder geval niet in de weg staan en daarmee is de belangrijkste randvoorwaarde naar verder marktherstel ingevuld.

Wat betreft de lelies wordt vanuit de bloemenveilingen gemeld dat er sprake was van een goede lelieweek. De prijzen van LA's en Aziaten liggen 10 cent hoger dan vorig jaar en 5cent beter dan vorige week op respectievelijk €0,32 en €0,34.

De Longiflorums scoorden eveneens 5 cent beter dan vorige week maar de €0,40 is hetzelfde als vorig seizoen bij nu 14 procent minder aanbod. De Orientals deden het hetzelfde met een kleine 10 procent minder aanbod dan vorige week en 5 procent meer dan vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.