Home

Achtergrond

Grote drukte voor UWV

In de eerste acht maanden van dit jaar hebben 160.000 werkzoekenden met meer of minder hulp van UWV een baan gevonden.

De meesten (96.000) vonden voor een groot deel op eigen kracht een baan. Ruim 59.000 werkzoekenden werden door werkcoaches van UWV in contact gebracht met hun nieuwe werkgever.

In totaal meldden zich 432.000 werkzoekenden aan op vestigingen van UWV, zo blijkt uit het 'achtmaandenverslag' dat de uitkeringsinstantie dinsdag aan minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken heeft gestuurd. Onder hen niet alleen werklozen, maar ook een toenemend aantal 'nuggers', (niet uitkeringsgerechtigden zonder baan), aldus een woordvoerder van UWV. Dat is een groep die het kabinet met het oog op de vergrijzing wil stimuleren een baan te zoeken.

"Je ziet dat partners zich melden, als de baan van de werkende partner onzeker wordt'', aldus een woordvoerder van UWV. Vorig jaar schreef het UWV in de eerste acht maanden ruim 3100 nuggers in. Nu ligt dat aantal op ruim 18.000.

UWV kreeg te maken met een explosieve groei van het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Daardoor lukte het niet altijd de eerste uitbetaling op tijd geregeld te hebben. Maar door extra personeel aan te nemen, is dat probleem verholpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.