Home

Achtergrond

Grote aanvoer tulpen drukt prijzen

De grote aanvoer van tulpen drukt op de bloemenveilingen de prijzen.

Afgelopen week lag die aanvoer (tot dinsdag) bijna 50 procent hoger dan vorig seizoen en 25 procent hoger dan vorige week.

De prijs bleef er, enkele uitzonderingen daargelaten, niet op en daalde naar € 0,15 gemiddeld voor de bijna 8 miljoen aangevoerde tulpen. Vorig seizoen was dat met € 0,19 een betere uitkomst.

De kwaliteit van de bloemen is onveranderd goed. Op de vestiging Aalsmeer van FloraHolland werden ongeveer een miljoen stuks meer aangevoerd dan vorig jaar in dezelfde week. Zowel tulpen vanaf het zuidelijk halfrond als ijstulpen zijn er meer dan vorig jaar.

De prijzen bleven gemiddeld 4 cent achter ten opzichte van de prijs in 2008. Aparte soorten in kleine aantallen komen nog aan een redelijke prijs maar ook dit valt niet mee. Bij de vestiging in Rijnsburg liep het aanbod verder op en de prijs moest 2 cent inleveren ten opzichte van week 44. ‘

'Yokohama' was goed voor bijna 10 procent van het aanbod en moest genoegen nemen met ruim een dubbeltje. 'Orange Princes' en 'Prinses Irene' behaalden met respectievelijk € 0,27 en € 0,21 de hoogste prijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.