Home

Achtergrond

Groot inkopen vaak goedkoper

CA FNZ en Lely timmeren aan de weg op de beurs.

Beide bedrijven werken sinds kort nauw samen en CA FNZ is hiermee onder de naam Lely Consumables verder gegaan. Lely brengt de kennis in op het gebied van melktechniek, CA FNZ over producten die verder nodig zijn in de melkveehouderij, variërend van reinigingsmiddelen tot mineralen.
Elke maand bezoeken de 26 routeverkopers van Lely Consumables bijna 15.000 agrarische bedrijven in Nederland. Daarnaast zijn er dagelijks vijftien adviseurs actief. ”Zij helpen melkveehouders bij veel voorkomende vragen. Daarnaast kunnen zij voorrekenen of groot inkopen, het bedrijfsresultaat zal verbeteren”, aldus Lely Consumables.
Inkopen in het groot is vaak voordeliger. Of het nu om een pallet reinigingsmiddelen gaat of uierpapier. Het is een van de redenen waarom melkveehouders het bedrijf weten te vinden.
Meer dan honderd jaar geleden werd de basis gelegd voor de inkoopcombinatie en groothandel voor melkveehouders: Centrale Aankoop FNZ. CA FNZ werd een begrip in de sector, vrijwel elke veehouder kent de Reca-reinigingsmiddelen voor in de melkstal. Niet vreemd, die worden al sinds de Tweede Wereldoorlog geproduceerd en op de markt gebracht. Voor de beurs is er een speciale beursactie met chloorvrije tankreiniging en melkmachinereiniging, papier en dipmiddelen.

Stand 114, 119

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.