Home

Achtergrond

Groesbeekse bodem vol bommen en granaten

Toekomstig natuurgebied De Bruuk bij Groesbeek ligt vol met oorlogstuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Onderzoekers vonden er ruim 2400 bommen, granaten en ander materieel, meldde een woordvoerder van Staatsbosbeheer vandaag. De natuurbeheerder gaat de bovenste laag landbouwgrond verwijderen om er een nat blauw grasland van te maken. "De bedoeling is dat bepaalde soorten orchidee en de grassoort zegge weer terugkomen'', aldus de woordvoerder. In het gebied is tijdens de oorlog zwaar gevochten. In de bovenste laag grond is daarom veel munitie te vinden.

Het bedrijf Explosive Clearance Group is druk bezig de weilanden leeg te halen. De vondsten worden opgeslagen in een container. De lading wordt later in zijn geheel tot ontploffing gebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.