Home

Achtergrond

Graanhandelsbedrijf Schouten Ceralco failliet

Het Rotterdamse graanhandelsbedrijf Schouten Ceralco heeft bij de rechtbank Breda faillissement aangevraagd.

Vijftien banen gaan verloren. Volgens ingewijden verslikte de firma zich in de grote bedragen die in de internationale graanhandel nodig zijn.

Directeur Jeroen Rossy van houdstermaatschappij Royal Schouten Groep, die nog acht andere onderdelen kent, weigert commentaar over de achtergrond van het faillissement van Schouten Ceralco. Rossy benadrukt dat de Poolse dochter buiten het faillissement blijft.
Of het voortbestaan van de overige, meest kleinere, onderdelen van de Royal Schouten Groep op het spel staat, wil Rossy niet zeggen. "We nemen alles onder de loep. Verkoop van de Poolse activiteiten van Schouten Ceralco is daarbij een optie.

Volgens ingewijden bevindt Schouten Ceralco zich al een jaar in de problemen. Het bedrijf richt zich van oudsher op de in- en verkoop van granen binnen de Europese Unie, en wilde zich door het aantrekken van hoog aangeschreven handelaren opwerken tot een wereldwijde speler. Hierbij zouden de kosten de firma fataal zijn geworden.

Of registreer je om te kunnen reageren.