Home

Achtergrond

Goede kwaliteit lelies in keuringszaal

Ook in de donkere maanden leveren bloembollen nog volop kleur.

En dat geldt dan niet in de laatste plaats de producten uit het brede leliesortiment. World Breeding toont dat in de keuringszaal in Lisse met onder andere zeer goede kwaliteit van de rode Lilium 'Red Empire'. Een mooie stand van het gewas en een goede knoppositie. Met vijf of zes takken van de lichtpurperen Lilium 'Pinn Up' is met gemak een enorm boeket op de vaas te realiseren. Licht oranje is de mooi van snit zijnde Lilium 'Saltarello' en crème met geel de fraai getekende L. 'Baruta'.

Piet Muller presenteert op smakelijke wijze een bordje met de zaden van de heester Staphylea, in Nederland ook wel de Pimpernootplant genoemd. Van Staphylea zijn tien soorten bekend. De witte of vleeskleurige, dubbel vijftallige bloemen met klokvormige kelk- en kroonbladen staan in pluimen bij elkaar. De vruchten zijn grote, opgezwollen, perkamentdunne doosvruchten met twee tot drie punten en evenveel erwtgrote, glanzende, keiharde zaden.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.