Home

Achtergrond

Goede hyacinten in keuringszaal

In de keuringszaal wordt de sfeer deze week mede bepaald door de geur van hyacinten die in goede kwaliteit werden aangeleverd.

Zoals de op pot bloeiende Hyacinthus 'Bright Eyes' van Markglory. Het doel van genoemde vereniging is om in een grotere variatie gezonde en mooie rassen te ontwikkelen. H. 'Bright Eyes' voldoet tenvolle aan die doelstelling. De cultivar is donker rood met een wit hartje in de nagel en de forse tros staat zonder hulp van pennen stevig op de bol.

Van een geheel ander type is de roze Hyacinthus nummer 95.041.083-01. Een kleinbloemige multiflora waarvan de meersteligheid genetisch is bepaald en de bollen dus niet behoeven te worden 'stukgemaakt' om dat resultaat te bereiken.

De kwekersvereniging Antlantic tapte uit een ander (kwaliteits)vaatje met de inbreng van voortreffelijke kwaliteit van de blauwe snij hyacint 'Atlantic'. En stevige bolbodem en een ontwikkeling die van knop tot bloei een week of twee op de vaas kan gloriëren. Op de bloemenveiling wordt op dit moment voor dit product ongeveer 27 cent per steel betaald.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.