Home

Achtergrond

Glami acteert meer op afstand

Het overlegorgaan Glami krijgt meer een rol op afstand in een nieuwe duurzaamheidsprogramma.

Glami zal bij het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen bewaken dat bedrijfsleven en overheid samenwerken. Zo zal de stuurgroep minder (op detail) vergaderen, maar ontstaat een structuur van meer bilaterale contacten en en een managementgroep die een aanjagende functie krijgt.

Volgens LTO Noord Glaskracht voorzitter Nico van Ruiten is Glami daardoor beter uitgerust om een nieuwe agenda uit te voeren. Zo komt de nadruk vooral op water en emissiebeperking van de glastuinbouw.

Het overlegorgaan zal niet plotseling zichtbaarder worden, maar dat is ook niet de rol, stelt Van Ruiten. Glami heeft volgens Glaskracht veel bereikt op gebied van lichtemissie en energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.