Home

Achtergrond 3 reacties

Gezondheidsonderzoek veehouderij van start

Het onderzoek van de GGD Brabant en Zeeland naar de gezondheidsaspecten van de intensieve veehouderij mag van start.

De wetenschappelijke commissie heeft ingestemd met de onderzoeksopzet en ook de klankbordgroep is akkoord. In deze groep zitten onder andere de ZLTO en de actiegroep Megastallen Nee.

De onderzoekers gaan op verschillende plaatsen in Brabant luchtmetingen doen en de gezondheid van mensen in de buurt van intensieve veebedrijven vergelijken met mensen elders. De GGD benadrukt echter dat de verwachtingen niet te hoog gespannen moeten zijn. Er wordt wel gekeken naar een verband tussen stallen en de gezondheid, maar het is nog maar de vraag of het inderdaad lukt om uitspraken te doen over de risico’s voor de gezondheid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  En wat dan als blijkt dat alles in orde is???

 • no-profile-image

  wie hem het eerst heeft geroken

  Zal allemaal niet zo'n vaart lopen. Als alles wat de tegenstanders (o.a. Megastallen Nee) roepen en beweren, over de fijnstof en geur belasting, waar zou zijn, n.l. dat tot op tientalle en zelf honderde meters afstand mensen ziek worden van de varkenshouderij, dan zou je bijna denken dat wanneer je een stal in loopt (waar de concentratie's vele male hoger zijn) je bijna acuut dood neer moet vallen. Dit heb ik nog nooit zien gebeuren.

 • no-profile-image

  de Gunst

  Het zal tijd worden dat ze eens een grondig onderzoek doen naar die verschrikkelijke grote stinkhokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.