Home

Achtergrond

Gewonden door aanslag op konvooi Kabul

Drie buitenlandse militairen zijn vrijdag gewond geraakt door een aanslag op een konvooi, dat nabij een Amerikaanse militaire basis in de Afghaanse hoofdstad Kabul reed.

Dat meldde de Afghaanse politie. In eerste instantie werd bekendgemaakt dat het kamp zelf was getroffen door een ontploffing, maar later bleek het om het konvooi te gaan.

De colonne voertuigen reed op de weg tussen Jalalabad en Kabul, waar militanten vaker aanslagen plegen. De wagens waren bijna bij Kamp Phoenix, dat nabij het vliegveld ligt, toen een autobom ontplofte.

Kamp Phoenix wordt gebruikt door het Amerikaanse leger, maar ook door bondgenoten uit de NAVO-alliantie. Op het terrein worden Afghaanse militairen en politieagenten getraind.

Het geweld in Afghanistan is de afgelopen tijd fors toegenomen. De militanten hebben recent een aantal doelwitten in Kabul onder vuur genomen. Zo werd eind oktober nog aanslag gepleegd op een hostel in de hoofdstad, waardoor vijf medewerkers van de Verenigde Naties om het leven kwamen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.