Home

Achtergrond 1 reactie

Gesjoemel met beurs harder aangepakt

Voor studenten wordt het moeilijker om te sjoemelen met hun studiebeurs.

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) wil strenger gaan controleren op misbruik van het verschil tussen een studiebeurs voor een student die nog thuis woont en een student die op kamers woont. Studenten kunnen boetes aan de broek krijgen en moeten zelf gaan bewijzen dat ze echt niet meer thuis wonen.

Dat heeft Plasterk maandag geschreven geschreven aan de Tweede Kamer. Een student op kamers krijgt als hij aan een universiteit of hogeschool studeert per maand 170 euro meer beurs. Nu is het nog te gemakkelijk om daarmee te knoeien, vindt de minister. Daarom zal voortaan de IB-Groep, die de beurzen uitdeelt, altijd uitgaan van het adres waarop de student bij de gemeente staat ingeschreven. Woont hij daar niet, dan geldt de student als thuiswonend. De student moet dan maar bewijzen dat dat niet zo is.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Studenten zijn erg creatief

Of registreer je om te kunnen reageren.