Home

Achtergrond

Gefuseerd waterschap mag verkiezing overslaan

Waterschappen die tussentijds zijn gefuseerd, hoeven niet mee te doen aan de eerstvolgende waterschapsverkiezingen die eens in de vier jaar worden gehouden.

De zittingstermijn van een nieuw waterschapsbestuur kan daardoor oplopen tot zes jaar.

Het kabinet ging vandaag akkoord met een voorstel daartoe van staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat). De Zeeuwse waterschappen kunnen als eerste van het besluit profiteren. De twee waterschappen Zeeuws-Vlaanderen en Zeeuwse Eilanden gaan per 1 januari 2011 op in de Scheldestromen. Eind 2010 zijn er verkiezingen voor het bestuur van de Scheldestromen. Door de aanstaande wetswijziging kan het gefuseerde waterschap de normale waterschapsverkiezingen in 2012 overslaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.