Home

Achtergrond

’Geen wijziging woonkosten seizoenarbeider’

De kosten die werkgevers maken voor de huisvesting van seizoenarbeiders, zoals bijvoorbeeld Polen, vallen straks niet onder de nieuwe werkkostenregeling.

Vergoeding van deze kosten blijft belastingvrij, aldus staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën).

Volgens hem is er verwarring bij werkgevers en wil hij die snel wegnemen. Later deze week stuurt hij over de kwestie een brief naar de Tweede Kamer. In de belastingplannen van De Jager is vanaf 2011 sprake van een nieuwe werkkostenregeling voor bedrijven. Hierin verdwijnen allerlei eisen die gesteld worden aan fiscale vergoedingen aan het personeel. De werkgever kan dan naar eigen inzicht een bepaald deel van de fiscale loonsom belastingvrij inzetten als vergoedingen voor onder meer bedrijfsfitness.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.